vineri, 15 februarie 2008

Primul internet nelimitat pe mobil in Romania

Vodafone lanseaza primul internet cu adevarat nelimitat pe mobil in Romania.
Incepand cu data de 16 februarie 2008 in oferta de date a Vodafone apare "Unlimited Mobile Internet" .

Pentru 9 euro + TVA pe luna se ofera internet prin HSDPA cu 1 mbps si politica de utilizare rezonabila de 1GB/luna. Caracterul de nelimitare se manifesta la depasirea acestei limite cand traficul suplimentar nu este taxat la preturi exorbitante ca in cazul altor abonamente ci se limiteaza largimea de banda la 128kbps download, respectiv 64kbps upload.

Pentru 15 euro + TVA limita de viteza creste la 3.6mbps iar traficul 'rezonabil' la 2GB, limitele dupa depasire ramanand aceleasi.

Vitezele si limitele sunt asemanatoare cu cele pe care le oferea Astral acum cativa an pe cablu, doar ca Vodafone are preturi mai mici.

2 comentarii:

aRIPeL spunea...

Primul internet nelimitat pe mobil a fost de la zapp. E adevarat zapp nu este cea mai grovaza retea din lumea, dar de la ei am avut primul internet nelimitat.

Mihai Pora spunea...

Asa e, ai dreptate.
Si eu folosesc Zapp la servici insa dupa cum ai mentionat sunt probleme cu acoperirea, pe deasupra este cam scump pentru un utilizator ocazional si sa nu uitam de contractele de-a dreptul ofensatoare care nu pot fi reziliate decat din an in an.
Cred ca din cauza contractelor foarte restrictive in privinta rezilierii nu am privit Zapp-ul niciodata ca fiind cu adevarat nelimitat.