luni, 21 ianuarie 2008

Instalare modem Zapp Z020 pe Eee PC

De curand am testat si modemul Z020 de la Zapp pe acelasi Eee PC.
Am inceput prin a ma uita pe scripturile oferite de Zapp pentru Linux si am ajuns repede la concluzia ca Z020 merge ca orice alt modem folosind driverul usbserial.
Din aceleasi scripturi am extras si numarul de telefon si userul pentru conectare.

Procedura este mai simpla decat la Huawei E220:
- se porneste wizardul "Network"
- se alege "Dialup"
- se selecteaza device-ul
- se scrie numarul de telefon #777
- username linux-evdo. In scripturile Zapp nu apare nici o parola, dar wizardul insista sa nu fie goala, asa ca am pus tot linux-evdo.
- dati un nume conexiunii si apoi inchideti wizardul

3 comentarii:

Brotacu' spunea...

Si de unde pornesc wizzardu'? Scz dar mi-am cumparat un z020 pt a-l conecta la un acer aspire 150 (care e pe linux). Problema este ca ma uit la acest OS ca pampalau' si nu prea stiu ce sa fac... Oricum, am bagat in bkmrk aceasta pagina (sper sa-mi fie de ajutor diseara, cand ajung acasa).

Mihai Pora spunea...

Cel mai probabil Acer Aspire 150 nu are wizard-urile de la Asus.
Cu siguranta insa Z020 va merge destul de usor.
Nestiind ce versinune de Linux si mai ales de desktop ai preinstalat (KDE/Gnome) as incerca o strategie de genul urmator : cauta prin meniurile legate de internet/conexiuni ceva care sa-ti permita sa configurezi daemon-ul de PPP. Acolo va trebui sa identifici unde sa folosesti informatiile pe care le-am pus eu in wizzard-ul Assus.
As putea sa public o configuratie de pppd si un chat file, dar imi dau seama ca esti un utilizator nou al Linuxului si nu stiu daca iti vor fi cu adevarat de folos.

Brotacu' spunea...

E instalat Linux Linbus! Am incercat ieri sa copiez cele 4 fisiere mentionate in manualul zapp, dar n-am reusit sa le copiez si nici sa mut continutul (codul) acestora in cele din etc/ppp (asa cerea in manual) pt ca n-aveam permisiunea de a scrie (probabil ca dupa ce aflu cum sa ma loghez ca administrator voi reusi). O sa mai incerc pana maine sa vad ce pot rezolva, iar daca nu merge voi instala WinXP (daca reusesc sa fac USB bootabil dau pe si blog), care am inteles ca merge mai bine pe laptopul acesta.